Fransa Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler
Yurtdışı Eğitim

Fransa Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

(90 günden kısa süreli kalışlar için)

En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız

Son 6 ay içinde çekilmiş, 2 adet fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %50'sini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)

Pasaportunuzun 2,3,4,5,38 ve 60. sayfalarının birer fotokopisi

Daha önce Schengen vizesi aldıysanız ilgili vizenin fotokopisi

Nüfus cüzdanınızın fotokopisi

Vize ücreti 85 Euro (Euro para birimiyle direkt Vize Başvuru Merkezi'ne ödenecek)

Gideceğiniz eğitim kuruluşundan okul kabul belgesi (İdealist tarafından getirtilecektir.)

Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi

Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup.

Fransa'da kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:

Size ve/veya anne, baba, eş, kardeşe ait;

- Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri

- Maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi)

- Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi

- Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri

Fransa'daki eğitim ve yaşam giderleriniz sizin tarafınızdan karşılanmayacaksa bu giderleri karşılayacak kişiden alınacak İngilizce veya Fransızca olarak yazılmış sponsor mektubu

Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi,vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi eklenecektir.)

Fransızca öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup

Vize başvuru formu (İdealist'te mevcuttur)

Uçak bileti rezervasyonu (İdealist tarafından yaptırılabilir)

18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname

Seyahatinizin süresini kapsayan 30.000 Euro luk seyahat sigortası (İdealist tarafından düzenlenebilir)

(90 günden uzun süreli kalışlar için)

Veriliş tarihi 10 yıldan daha az ve geçerlilik süresi en az 15 ay olan pasaportunuz

Pasaportunuzun tüm dolu sayfalarının fotokopisi

Varsa eski pasaportlarınız

3 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %50'sini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)

Nüfus cüzdanınızın fotokopisi

Vize ücreti

Gideceğiniz eğitim kuruluşundan okul kabul belgesi (İdealist tarafından getirtilecektir.)

Konaklanacak yerle ilgili bilgi

Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi

Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup.

Fransa'da kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:

Size ve/veya anne, baba, eş, kardeşe ait;



- Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri

- Maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi)

- Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi

- Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri

Fransa'daki eğitim ve yaşam giderleriniz sizin tarafınızdan karşılanmayacaksa bu giderleri karşılayacak kişiden alınacak İngilizce veya Fransızca olarak yazılmış sponsor mektubu

Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi,vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi eklenecektir.)

Fransızca öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup

Seyahatinizin süresini kapsayan 30.000 Euro luk seyahat sigortası (İdealist tarafından düzenlenebilir)

Vize başvuru formu (İdealist'te mevcuttur)

Campus France numaranız www.turquie.campusfrance.org ve Campüs France ücretinin yatırıldığına dair dekont

Uçak bileti rezervasyonu (İdealist tarafından yaptırılabilir)

18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname

*Tüm evrakların fotokopileri ibraz edilmelidir.
*Vize bölümüne gitmeden önce dosyanızı Campus France tarafından onaylatınız.

uluslararası eğitim danışmanlığı derneği üyesi english UK Partner Quality English Partner IALC Partner British Council Partner ICEF Partner QEAC Partner ISO 9001 Kalite Sistem Sertifikası Sahibidir