İrlanda’daki bir eğitim kurumuna en az 25 hafta süreyle kayıt yaptırıp öğrenci vizesi alan herkes haftada 20 saat çalışma izni almaya hak kazanır. Çalışma izni alabilmek için öğrencinin, İrlanda’ya vardıktan sonra Garda National Immigration Bureau’ya başvurup oturum izni alması gerekir. 

İrlanda'da eğitim almakta olan öğrenciler için çalışma alanlarının başında restoranlar, kafeler, oteller ve mağazalar gelir. Çalışmak isteyen öğrenciler, İrlanda'ya vardıktan sonra öğrenim gördükleri şehirdeki işyerleri ile görüşerek, gazete veya internet ilanlarını takip ederek uygun bir iş bulabilirler.

Daha fazla...