Pasaportunuz

Varsa eski pasaportlarınız

Son 6 ay içinde çekilmiş 3,5 x 4,5 cm ebadında, 2 adet biometrik fotoğrafınız (Arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı.) 

Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup.

Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın veya çıkış belgenizin fotokopisi 

Arşivli sabıka kaydı

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 

Kanada’da seçtiğiniz okulun, eğitim ve meslek hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan, İngilizce veya Fransızca yazılmış bir Niyet Mektubu

 

Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge;

- Lisede hazırlık okuduysanız, lise diplomanızın fotokopisi

- Üniversitede hazırlık okuduysanız, Üniversitenizden alınacak, İngilizce hazırlık sınıfı okuduğunuzu gösterir yazı

- Üniversitede ders olarak İngilizce aldıysanız, İngilizce transkriptiniz

- Herhangi bir dil kursuna gittiyseniz, sertifika veya kurs katılım belgeniz

 

Kanada’da kalacağınız sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:

Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait;

- Bordrolu çalışanlar için; son 3 aylık maaş bordroları

- İşyeri sahibi olanlar için; şirketin faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi (güncel sermaye dağılımını gösteren), vergi levhası, imza sirküleri fotokopisi

- Emekliler için; emekli maaşlarının yattığı banka hesabının en az son 3 aylık ekstresi

- Banka hesap ekstresi veya cüzdanı (en az son 3 aylık hesap hareketleri belgelenmeli)

Banka hesaplarının bakiyesi; en az Kanada’daki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarınızı karşılayacak kadar olmalıdır.

- Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi

- Kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi

 

Çalışıyorsanız;

-Son 3 aya ait maaş bordronuz

-SGK hizmet dökümünüz

-İşyerinizden, şirket antetli kağıdına yazılmış, görevinizi, işe giriş tarihinizi, Kanada’da dil eğitimi almak için izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopisi eklenecektir.)
 

 

18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname. Bu belge noter tasdikli tercümesi ile birlikte sunulmalıdır. Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenecek kişi veya okuldan alınacak yazılı belge. Bu belge Kanada’da bir noterde hazırlanacaktır.

Vize belgelerinin İngilizce tercümeleri idealist tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Daha fazla...