Pasaportunuz (Pasaportunuzun geçerlilik süresi Malta’da eğitiminizin bitiş tarihinden en az 3 ay daha uzun olmalıdır.)

Varsa eski pasaportlarınız

Eski ve yeni pasaportlarınızın tüm dolu sayfalarının fotokopisi

Nüfus cüzdanınızın fotokopisi

Son 6 ay içinde çekilmiş 3.5 cm x 4.5cm ebadında 2 adet fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %70’ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)

Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi

Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz

Malta’da kalacağınız sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler: Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait; - Banka cüzdanları, hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri veya banka mektuplarının aslı ve fotokopisi (en az son üç aylık hesap hareketleri belgelenmelidir) Bankada göstermeniz gereken en az tutar günlük 48 Euro’dur. Banka hesap dökümü, vize başvurusundan bir gün önce güncel olarak alınmalıdır. - Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Orijinal Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi) - Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi - Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri

Masraflarınızı karşılayacak kişiden, Malta’daki kalış süresince tüm masraflarınızın karşılanacağını belirten, noterden alınmış bir taahhütname aslı ve fotokopisi (örneği İdealist’te mevcuttur)

Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (Son 6 aya ait SSK İşe giriş bildirgeniz, İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi,vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi eklenecektir.)

İngilizce öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup, herhangi bir dil yeterlilik sınavına girdiyseniz (TOEFL, IELTS vb) alınan skoru gösteren belge

Seyahatinizin süresi + 15 günlük süreyi kapsayan 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası

18 yaş altı öğrenciler için vukuatlı nüfus kayıt örneği, ayrıca anne ve babadan noter onaylı muvafakatname, anne ve babanın nüfus cüzdan fotokopileri

Daha fazla...