İdealist yurtdışı eğitim
İdealist Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı 26. Yıl

International House yaz okulu; İngiltere’nin en prestijli yatılı okullarından biri olan ve 1863’den beri faaliyet gösteren St Edward’s’da yer alır. Okul kampüsünde yurt binalarının yanı sıra akıllı tahtaların kullanıldığı derslikler, kafeterya, 32 tenis kortu, kapalı ve açık hava yüzme havuzları, kapalı spor salonu, açık spor alanları, dans stüdyosu, golf sahaları bulunur. Okul, Oxford şehir merkezine yürüme mesafesindedir.Konaklama kampüs içinde bulunan yurtlarda, iki veya üç kişilik odalarda sağlanır. Banyolar ortak kullanılır. Sınırlı sayıda tek kişilik ve özel banyolu odalar mevcuttur, bunlar ekstra ücrete tabidir. 

 

Okulda bulunan eğitim seçenekleri;

 

English+ (12-17 yaş): English+ programı, öğrencilerin spor veya yaratıcı alanlarda uzmanlık geliştirmesine yardımcı olur ve onları hedeflerini gerçekleştirmeye teşvik eder. Programda haftada 15 saat İngilizce dersi ile birlikte futbol, tenis, dans veya film yapımı gibi alanlarda 6 saat profesyonel eğitim verilir. İngilizce dersleri uzman IH öğretmenleri tarafından, aktiviteler ise alanında yetkin eğitmenler tarafından İngilizce olarak öğretilir. Program, öğrencilerin dil becerilerini geliştirirken yeteneklerini güçlendirmelerini, özgüven kazanmalarını ve uluslararası arkadaşlıklar kurmalarını sağlar. Aktivite seçenekleri: Futbol, Basketbol, Dans (Capoeira, Jazz, Street, Bollywood, Salsa), Film Yapımcılığı, Tenis.

 

Intensive English (12-17 yaş): Yoğun İngilizce programı, haftada 21 saat İngilizce dersi sunar ve uzman öğretmenler tarafından yürütülür. Program, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini yoğun şekilde geliştirmeye odaklanır. Genel İngilizce dersleri konuşma pratiğiyle desteklenir. Katılımcılar akıcılıklarını artırır, İngilizce konuşma sertifikası kazanır, aynı zamanda spor, geziler ve uluslararası bir topluluk içinde keyifli deneyimler yaşar. Her hafta toplam 21 saat eğitim verilen programın 15 saati Genel İngilizce, 6 saati ise Konuşma İngilizcesi olarak uygulanır. Programa, İngilizce seviyesi minimum B1 (intermediate) olan öğrenciler katılabilir.

 

Discover English (12-17 yaş): Discover English, IH London Young Learner’ın en çok tercih edilen programıdır. Öğrencilerin hem eğlenmesini hem de küresel öğrenme yolculuğu yaşamasını hedefler. Program, öğrencilerin olgunlaşmasına ve karakter gelişimine katkı sağlar. Haftada 15 saat İngilizce dersi, genç öğrenci deneyimi olan uzman öğretmenler tarafından verilir. İlk gün seviye belirleme testi yapılır ve öğrenciler seviyelerine uygun sınıflara yerleştirilir. Her sınıfta en fazla 15 öğrenci bulunur. Haftalık temalarla öğrenciler hem İngilizcelerini geliştirir hem de farklı konular öğrenir. Bu temalar; Çevre ve Sürdürülebilirlik, Kültür ve Toplum, Kimlik ve İyilik Hali, Sanat ve Eğlence, Teknoloji ve İnovasyon’dur.

 

Future Leader/ Entrepreneurship (14-17 yaş): Future Leaders: Entrepreneurs programı, öğrencilere iş dünyası prensiplerini öğreterek özgüvenli genç girişimciler olmalarını sağlar. Program, uluslararası ve kültürlerarası ortamlarda güçlü ekip çalışması becerileri kazandırır. Katılımcılar kendi iş fikirlerini oluşturup yönetme konusunda ilham alır, çevreye daha duyarlı hale gelir, sanatsal beceriler geliştirir, küresel farkındalık kazanır, üniversiteye daha hazır olur, liderlik becerileri edinir, yenilikçi düşünür ve yaratıcı problem çözücüler haline gelir. Programa katılabilmek için minimum İngilizce seviyesi B2’dir.

 

Future Leaders/Inventors (14-17 yaş): 14–17 yaş arası ve en az B2 seviyesinde İngilizce bilen öğrenciler için haftada 25 saatlik STEM odaklı bir liderlik programıdır. Sürdürülebilirlik, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki gerçek dünya sorunları üzerine kurulu olan program; bilimsel araştırmayı, ekip çalışmasına dayalı projelerle birleştirir. Katılımcılar, uygulamalı etkinlikler sayesinde eleştirel düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerini geliştirerek geleceğin değişim liderleri olmaya hazırlanır.

 

Tüm programlarda geçerli olmak üzere, her hafta bir tam ve bir yarım gün gezi düzenlenir: Walking tour of Oxford, Oxford Castle, Puntimg on the River Cherwell, London, Bath. Geziler haftadan haftaya değişmektedir. Öğrencilerin tercih ettikleri program tarihlerine ve kalacakları süreye göre yukarıda bilgisi verilen geziler farklılık göstermektedir. Okul kampüsü her türlü faaliyetin organize edilebildiği bir ortam sunduğundan, takım sporları, bireysel sporlar, el sanatları, drama çalışmaları gibi pek çok seçenek bulunmaktadır. Akşam saatlerinde disko, karaoke, film gösterimi ve moda gösterisi gibi aktiviteler organize edilir.

 

Okul Adı

:

International House Oxford Yaz Okulu

Bulunduğu Yer

:

St.Edward's School, Oxford

Yaş Aralığı

:

English+; Discover English; Intensive English:12 – 17

Future Leaders: 14-17

Sınıf mevcudu

:

English+; Discover English; Intensive English; maksimum 15 öğrenci

Future Leaders; maksimum 20 öğrenci

Başlama Tarihleri

:

English+; Discover English; Intensive English; 1 Temmuz, 15 Temmuz,

29 Temmuz 2026

Future Leaders; 1 Temmuz, 15 Temmuz 2026

 

Varış Günü

:

Çarşamba

Ayrılma Günü

:

Çarşamba

Konaklama

:

Okul yurdu

Süre

:

English+, Intensive English: 2, 4 veya 6 hafta

Discover English: 2, 3, 4, 5 veya 6 hafta

Future Leaders: 2 hafta

 

 

 

31 Aralık 2025 tarihine kadar indirimli fiyatlar geçerlidir.

 

Toplam ücretler:

 

English+ / Intensive English
2 Hafta: liste fiyatı   3457 Sterlin, indirimli fiyatı 3111 Sterlin
4 Hafta: liste fiyatı   6855 Sterlin, indirimli fiyatı 6169 Sterlin

6 Hafta: liste fiyatı 10253 Sterlin, indirimli fiyatı 9227 Sterlin

 

Discover English
2 Hafta: liste fiyatı 3137 Sterlin, indirimli fiyatı 2823 Sterlin
3 Hafta: liste fiyatı 4676 Sterlin, indirimli fiyatı 4208 Sterlin
4 Hafta: liste fiyatı 6215 Sterlin, indirimli fiyatı 5593 Sterlin
5 Hafta: liste fiyatı 7754 Sterlin, indirimli fiyatı 6978 Sterlin

6 Hafta: liste fiyatı 9293 Sterlin, indirimli fiyatı 8363 Sterlin

 

Future Leaders (Entrepreneurship / Inventors)
2 Hafta: liste fiyatı 4197 Sterlin, indirimli fiyatı 3777 Sterlin

             

Toplam ücrete dahil olanlar:

Eğitim

Okul yurdunda konaklama

3 öğün yemek

Sağlık sigortası

Heathrow havaalanından otobüsle gidiş-dönüş transferleri (Uçağın varışı ve ayrılması 10.00-19.00 arası olmalıdır.)

Öğleden sonra aktiviteleri

Her akşam sosyal ve kültürel aktiviteler

Haftada bir tam gün ve bir yarım gün geziler

 

Toplam ücrete dahil olmayanlar:

Vize ücreti

Uçak bileti

Okul kayıt ücreti: 59 Sterlin

 

Tek kişilik, özel banyolu oda farkı: Haftalık 165 Sterlin

İki kişilik, özel banyolu oda farkı: Haftalık 145 Sterlin

Tek kişilik, paylaşımlı banyolu oda farkı: Haftalık 85 Sterlin

 

Daha fazla...